U okviru 45. jubilarnog međunarodnog skupa za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju - MIPRO 2022, koji će se održati u Opatiji od 23. do 27. svibnja 2022. godine, bit će prezentirani radovi na temu razvoja okvira zrelosti, poboljšanja stabilnosti otkrivenih tema u analitikama učenja i izazovima u podučavanju logičkog programiranja. Radovi su pripremljeni u okviru drugog projektnog razdoblja projekta „HELA – Podizanje zrelosti visokih učilišta za implementaciju analitika učenja“ koje će trajati od ožujka 2022. do kolovoza 2023. godine.

Ovogodišnji slogan skupa MIPRO je „ICT u pametnim digitalnim ekosustavima“ a pokrit će različita područja primjene ICT-a, poput mikroelektronike, elektronike, podatkovne znanosti, biomedicine, telekomunikacija, računala u obrazovanju, inženjerskog obrazovanja, inteligentnih i poslovnih inteligentnih sustava, robotike, digitalne ekonomije, prava i mnoga druga područja.

Članovi istraživačke skupine HELA, s Fakulteta organizacije i informatike, ove godine će na skupu MIPRO 2022 prezentirati čak tri rada pripremljena u okviru drugog projektnog razdoblja:

„Towards LA Adoption Maturity Framework“ -  K. Pažur Aničić, N. Kadoić, N. Begičević Ređep

„Improving Stability of Detected Topics in Learning Analytics“ - S. Rako, D. Šimić, B. Šlibar, J. Gusić Munđar

„Challenges in Teaching Logic Programming“ - V. Sekovanić, S. Lovrenčić


Program skupa MIPRO 2022 dostupan je ovdje.