Član projektnog tima HELA, Ivan Kekez, mag. oec. je u okviru 34. konferencije CECIIS - Central European Conference on Information and Intelligent Systems (CECIIS 2023), prezentirao istraživački rad „Learning Analytics Frameworks: A Review of Challenges and Practices in Higher Education“, koji je pripremljen u okviru drugog projektnog razdoblja projekta HELA, u koautorstvu sa su-voditeljicom projekta, prof. dr. sc. Dianom Šimić.

Konferencija CECIIS 2023 održana je od 20. do 22. rujna 2023. godine u Dubrovniku. Organizator je Fakultet organizacije i informatike, Sveučilište u Zagrebu, a konferencija je suorganizirana sa Sveučilištem u Dubrovniku i partnerima – Fakultetom prometnih znanosti, Sveučilište u Zagrebu, Fakultetom elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu i Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera Osijek. Ovogodišnja tema konferencije bila je „DIGITAL HUMAN“.

Rad „Learning Analytics Frameworks: A Review of Challenges and Practices in Higher Education“ rezultat je istraživanja koje se provodilo u drugom projektnom razdoblju HELE, koje je trajalo od ožujka 2022. godine do kolovoza 2023. godine. Prezentiranje ovog rada na konferenciji CECIIS je ujedno jedna od prvih aktivnosti s kojom je istraživački tim projekta HELA započeo posljednju fazu projekta. Podsjećamo da je jedan od autora rada Ivan Kekez, mag. oec., koji je dobitnik istraživačke stipendije u iznosu od gotovo 8.000,00 eura dodijeljene u okviru projekta HELA, a ona pokriva školarinu za doktorski studij i pripremu disertacije čija tema će biti vezana uz projekt.

Osim prezentacije istraživačkog rada, projekt HELA je na konferenciji bio predstavljen kroz izlaganje postera postignutih rezultata, u okviru projektne sekcije konferencije.

Istraživački projekt (IP-2020-02-5071) „HELA – Podizanje zrelosti visokih učilišta za implementaciju analitika učenja“, financira Hrvatska zaklada za znanost. Vrijednost projekta je € 103.023,43, u trajanju od 4 godine. Više informacija o ciljevima, aktivnostima i rezultatima pogledajte ovdje.