Dobitnik istraživačke stipendije u iznosu od gotovo € 8.000,00, koja se dodjeljuje u okviru projekta „HELA - Podizanje zrelosti visokih učilišta za implementaciju analitika učenja", je Ivan Kekez, mag. oec., asistent u naslovnom zvanju na Ekonomskom fakultetu u Splitu (Katedra za poslovnu informatiku), Sveučilišta u Splitu i stručni suradnik u nastavi (područje: Trgovina) na Sveučilišnom odjelu za stručne studije, Sveučilišta u Splitu.

Navedena stipendija dodijeljena je na temelju natječaja, koji je bio otvoren i objavljen na mrežnoj stranici projekta HELA od 8. do 20. prosinca, 2022. godine. Predmet dodjele bila je školarina za doktorski studij kandidatu koji će istraživanje za doktorsku disertaciju izraditi u okviru projektne teme koja treba biti vezana uz ciljeve projekta HELA.

Evaluaciju i odabir kandidata za stipendiju, provele su voditeljica, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i suvoditeljica projekta HELA, prof. dr. sc. Diana Šimić.

Istraživački projekt (IP-2020-02-5071) „HELA – Podizanje zrelosti visokih učilišta za implementaciju analitika učenja“, financira Hrvatska zaklada za znanost. Vrijednost projekta je € 103.023,43, u trajanju od 4 godine.