U organizaciji CARNET-a, 27.-29. Listopada 2021., održana je 23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021. Konferencija je održana hibridno, uživo u Šibeniku, te putem konferencijske platforme – Hopin za sve one koji nisu mogli sudjelovati uživo. 

Naziv ovogodišnje konferencije bio je „Nove prilike“, a glavna tema bile su tehnologije koje pomažu u održavanju online nastave, a koje uključuju umjetnu inteligenciju i napredni softver za praćenje predavanja i održavanje ispita, kao i računala i hardver.

U sklopu konferencije sudjelovali su dekanica Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, koja je ujedno i koordinatorica projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola", kao i prodekan za znanost i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, član radne skupine projekta e-Škole, te prof. dr. sc. Markus Schatten, izv. prof. dr. sc. Igor Pihir, doc. dr. sc. Goran Hajdin, izv. prof. dr. sc. Dijana Plantak Vukovac, izv. prof. dr. sc. Dijana Oreški, članovi projekta e-Škole.

Na konferenciji, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i izv. prof. dr. sc. Igor Balaban imali su predavanje na temu „Digitalna zrelost škola u Hrvatskoj: što smo naučili iz vrednovanja u 2020.?“ u kojem su stavili naglasak na rezultate samoprocjene i vanjskog vrednovanja osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, te efikasnost novog instrumenta za samoprocjenu digitalne zrelosti škola. Kroz rezultate su prikazani pojedini aspekti revidiranog Okvira za digitalnu zrelost, važnost i povezanost pojedinih domena i elemenata, sustava preporuka za podizanje digitalne zrelosti škole, te važnost i utjecaj menadžmenta škole na njenu digitalnu zrelost.

Više o konferenciji možete pročitati ovdje.

 

Prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep Izv. prof. dr. sc. Igor Balaban