Članovi Laboratorija za strateško planiranje i odlučivanje sudjelovali su na stručnom skupu za ravnatelje i ravnateljice osnovnih i srednjih škola održanom u Medulinu.

Prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, voditeljica Laboratorija, a ujedno i koordinatorica tima FOI-ja na projektu e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (Europski socijalni fond), zatim izv. prof. dr. sc. Katarina Tomičić – Pupek, izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, doc. dr. sc. Goran Hajdin i prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET održali su dva dana intenzivnih radionica za ravnatelje i ravnateljice osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Ljetna škola digitalne zrelosti“.

Tijekom prvog dana ravnateljima i ravnateljicama predstavljeni su rezultati samovrednovanja koje je provedeno u svibnju 2020. i vanjskog vrednovanja škola koje je provedeno u lipnju i srpnju 2020. godine. te su prezentirani primjeri digitalnog sazrijevanja prisutnih škola kao i provedena aktivnost „Pitaj eksperta“ na temu provedbe vrednovanja digitalne zrelosti, okvira digitalne zrelosti, preporuka za podizanje razine digitalne zrelosti i dr. Tijekom drugog dana radionice prezentirana je metodologija izrade Plana za digitalno sazrijevanje škola, a zatim su ravnatelji škola aktivno sudjelovali na pripremi elemenata plana za sva područja na odabranim studijama slučaja.

12346