Šest renomiranih stručnjaka s europskih sveučilišta okupit će se u ožujku 2023. na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI) kako bi sudjelovali u fokus grupi, radnom sastanku i radionici projekta HELA, u svrhu razvoja okvira zrelosti za implementaciju analitika učenja na visokim učilištima.

Aktivnosti će se održati u srijedu i četvrtak, od 01. do 02. ožujka 2023. godine. Stručnjaci koji će sudjelovati u fokus grupi i radionici dolaze sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu (Goethe-Universität Frankfurt), Otvorenog sveučilišta u Kataloniji (Universitat Oberta de Catalunya), Katoličnog sveučilišta u Leuvenu (Katholieke Universiteit, Leuven) i Sveučilišnog računskog centra, Sveučilišta u Zagrebu. U aktivnostima će uz stručnjake sudjelovati istraživački tim projekta HELA s FOI-ja.

Kroz radni sastanak sudionici će imati priliku saznati više o rezultatima koji su do sada ostvareni i planirati aktivnosti za ostatak drugog projektnog razdoblja, koje završava u kolovozu 2023. godine.

Projekt IP-2020-02-5071 "HELA – Podizanje zrelosti visokih učilišta za implementaciju analitika učenja" financira Hrvatska zaklada za znanost, s proračunom od 103.023,00 €. Voditeljica projekta je prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, a suvoditeljica projekta je prof. dr. sc. Diana Šimić. Trajanje projekta je 4 godine (01.03.2021 – 28.02.2025). Svrha ovog projekta je doprinijeti boljem razumijevanju i optimizaciji procesa učenja i poučavanja podržanog analitikama učenja kroz unapređenje zrelosti visokih učilišta u primjeni analitika učenja.